Borduring en bedrukking

Borduren en Bedrukken
Jero Sport en Bedrijfskleding is ook het adres om uw kleding te personaliseren. De kleding kan naar wens voorzien worden van uw eigen bedrijfslogo doormiddel van verschillende mogelijkheden.
Hieronder volgt een korte omschrijving van de verschillende druktechnieken.
Borduurmachine
Zeefdruk
De voordelen van zeefdruk is dat het eenvoudig en snel is, en kan toegepast worden voor een groot aantal afdrukken, op allerlei verschillende materialen, waaronder textiel (t-shirts, sweaters, jassen, hemden, ...) De zeef wordt over een raamwerk gespannen, terwijl de inkt door de open delen van de zeef geduwd wordt. De zeef is gebaseerd op een sjabloon van het logo waarmee men wenst de textiel te bedrukken. De mate van dekking kan door variaties in de dikte van het raamwerk bepaald worden. Zeefdruk is vooral geschikt voor grote aantallen textiel.
 
Persen met behulp van warmtetransfer Warmtepers
Voor lagere opdrukken kiest men het meest voor persen met behulp van warmtetransfer. Bij warmtetransfer is er geen instelkost aangezien er geen zeven moeten ontworpen worden. De prijs voor het speciaal hiervoor ontworpen textiel is echter wel iets duurder. Dit wordt echter goed gemaakt door het ontbreken van de instelkost.
 
Borduren
Borduren verschilt van de twee voorgenoemde personalisatie technieken, en dit op verscheidene vlakken: De personalisering van het textiel door middel van borduring creƫert een volume-effect, en geborduurde kleding mag op een hogere temperatuur gewassen worden.
Ook is er geen kwaliteitsverlies aangezien het logo rechtstreeks op het artikelen genaaid wordt. Het borduurproces verloopt in twee stappen (volledig computergestuurd): Het logo wordt eerst gedigitaliseerd, en daarna naar de machine gestuurd.
Dit proces duurt een tijdje, en is erg nauwkeurig werk, maar eenmaal deze omzetting gebeurd is, kunt u ze ook voor nabestellingen blijven gebruiken - dit zonder nieuwe instellingskosten.